Medische Sector

Kalibreren in de zorg

Veel mensen overschatten dat de juiste temperaturen van een ruimte en de perfecte afstelling van uw meetapparatuur heel erg belangrijk is. Helemaal in ziekenhuizen en zorginstellingen. Tegenwoordig zijn er dan ook strenge eisen in het leven geroepen om de omgevingscondities van patiënten goed te houden.

 

Waarom kalibreren in de zorg?

Zoals we hierboven al aangaven zijn er de laatste jaren steeds strengere kwaliteitsnormen in het leven geroepen. Dit wordt dan ook gedaan door de IGJ (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Het is niet zo dat alleen de IGJ kwaliteit verwachten, maar ook de patiënten hebben hier een steeds betere kijk op. In Nederland hebben de patiënten namelijk zelf de mogelijkheid om te kiezen naar welk ziekenhuis ze willen. We kunnen er dan ook vanuit gaan dat de patiënten het liefste naar het beste ziekenhuis wil in plaats van het ziekenhuis wat om de hoek is. De afstand maakt dan ook niet zoveel uit, de patiënten gaan voor kwalitatief goede zorg.

 

Welke meetinstrumenten moet u kalibreren in de zorg?

Eigenlijk kan je elk meetinstrument kalibreren, mits er een (inter)nationale standaard voor bestaat. Wetgeving en sommige normen kunnen eisen stellen aan bepaalde meetinstrumenten, waarbij het met behulp van kalibraties aantoonbaar moet worden gemaakt dat het meetinstrument voldoet aan de eisen. Wanner er geen wettelijke- of norm-eisen zijn gesteld, dan is het aan de gebruiker zelf om te bepalen of een instrument gekalibreerd moet worden. Dan moet u bij uzelf nagaan, per meetinstrument of een afwijking negatieve gevolgen kan hebben op een patiënt. Vaak is dit in de zorg wel het geval. Daarom raden wij u aan om het meetinstrument periodiek te kalibreren.

 

IAC waarborgt de kwaliteit in de medische sector

IAC heeft meerdere specialisten met ruime ervaring in de zorgsector. Zij weten dan ook als de beste wat de strenge richtlijnen en kwaliteitsnormen zijn. Zoals we hierboven ook al aangaven is de kwaliteit in de zorg heel erg belangrijk. U bent dan ook bij IAC aan het juiste adres voor het kalibreren van jouw meetmiddelen. Wij voldoen dan ook aan internationale normen en zijn door erkende instanties geaccrediteerd en gecertificeerd.

 

IAC is ervaren in de medische sector

Zoals u waarschijnlijk wel al weet is IAC – Meettechnische Service erg ervaren met het uitvoeren van kalibraties in de medische sector. Wij hebben namelijk meer dan 35 jaar kalibratie-ervaring, garanderen de beproefde procedures en individuele services. Ook garanderen wij natuurlijk de kwaliteit van uw gereedschap ongeacht de fabrikant. Naast dat wij erg veel ervaring hebben op het gebied van kalibratie hebben kunnen wij ook altijd de juiste oplossing bieden voor jouw wensen. Het maakt dan ook niet uit of wij je meetmiddelen moeten kalibreren of juist het beheer van  meetmiddelen. Het is allemaal mogelijk bij IAC – Meettechnische Service. Zoals wij eerder al aangaven waarborgen wij altijd de kwaliteit van uw meetmiddelen. Wij zijn namelijk een gecertificeerde dienstverlener voor kwaliteitsborging en geaccrediteerd in lengtemeettechniek kalibraties in overeenstemming met DIN EN ISO / IAC 17025: 2018.

 

Wilt u graag uw meetmiddelen laten kalibreren voor de medische sector of heeft u vragen over kalibreren of het beheer van meetmiddelen? Neem dan contact met ons op via de telefoon, stel uw vraag via het contactformulier of stuur ons een e-mail. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om uw vragen te beantwoorden.