Kalibratie service

Waarom kalibreren?

Veel bedrijven laten hun meetinstrumenten tegenwoordig kalibreren omdat er wettelijke verplichtingen zijn. het verkrijgen van een certificaat is niet het doel. U doet het omdat u zeker wil weten dat uw meetinstrumenten nog op de juiste manier weten. Het is doel is dan ook om te weten of de kritische apparatuur binnen de gestelde specificaties valt. Faalkosten zoals opnieuw meten, discussies rond hoeveelheden of veiligheid kan u natuurlijk beter voorkomen. Maar hoe pak u dit nu aan? Het antwoord op deze vraag is een samenwerken met Kalibratiediensten. Wij zorgen ervoor dat al uw meetmiddelen weer goed meten want meten is weten.

 

Wat is kalibreren?

Kalibreren is het vergelijken van een systeem of apparaat met een standaard om de afwijking vast te stellen. Bij het kalibreren van een meetinstrument wordt de afwijking van het meetinstrument vastgesteld. Wanneer er een afwijking is geconstateerd is het doel deze weg te halen. Dit doe u doormiddel van kalibreren. Wanneer u niet alle meetinstrumenten laat kalibreren is de kans groot dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden. U vraag u vast af welk meetinstrumenten allemaal gekalibreerd moeten worden? In feite kan elk meetinstrument gekalibreerd worden mits er een (inter)nationale standaard voor bestaat. Wetgeving en sommige normen kunnen namelijk eisen stellen aan bepaalde meetinstrumenten waarbij het met behulp van kalibraties aantoonbaar moet worden gemaakt dat een instrument voldoet aan de eisen. Gelukkig hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de kalibraties die IAC uitvoert. Is laboratorium voldoet namelijk aan alle wettelijke eisen om uw kalibraties kwalitatief goed uit te kunnen voeren. Kwaliteit staat namelijk voorop.


Waarom kiezen voor IAC?

IAC is een gecertificeerd dienstverlener voor kwaliteitsborging en geaccrediteerd in lengtemeettechniek kalibraties in overeenstemming met DIN EN ISO /IEC 17025: 2018. Onze specialisten hebben dan ook meer dan 35 jaar kalibratie-ervaring, garanderen de beproefde procedures en individuele services van IAC de kwaliteit van uw gereedschap ongeacht de fabrikant. Naast de kalibratiekwaliteit is support natuurlijk ook heel erg belangrijk. Wij hebben de juiste oplossing voor uw wensen. Van kalibratie, beheer van meetmiddelen tot de logistieke oplossing.


Kalibratiediensten bij IAC-Meetinstruments

Zoals we hierboven al aangaven, meten is weten, maar niet zonder een goede kalibratie. Uw meetinstrumenten dienen goed gekalibreerd te zijn voordat u op de waarden die ze weergaven kunt vertrouwen. Bij IAC kunt u altijd vertrouwen op de waardes na een kalibratie. IAC – Meettechnische Service is al meer dan 35 jaar kalibratiespecialist. Wij bieden u alle nodige garanties voor nauwkeurige meetresultaten. Door correct gekalibreerde meetinstrumenten te gebruiken voorkomt u uitval in uw productie. Wij gebruiken alleen de nieuwste meet- en kalibratiemethoden, waardoor we u nauwkeurige resultaten kunnen garanderen. Onze kwaliteitsbelofte wordt verder ondersteund door jarenlange ervaring en de deelname aan nationale en internationale ringvergelijkingen. IAC – Meettechnische Service is al vanaf 1984 geaccrediteerd door de Nederlandse Kalibratie Organisatie, nog voor de norm ISO 17025 in het leven werd geroepen en daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op. Ook is ons kalibratielaboratorium door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd volgens ISO 17025.