Kalibratie meetmiddelen

Elk jaar komen er weer nieuwe wetten en regels rondom kalibraties en controles die gedaan moeten worden om zeker te zijn dat meetmiddelen goed werken. De wettelijke regelgeving worden dan ook steeds strenger. In zorg instellingen wordt het personeel al verplicht om haar meetinstrumenten  jaarlijks te kalibreren. Let op, dit is niet voor elk meetinstrument van toepassing. Toch is het wel handig om bijvoorbeeld thermometers ook te kalibreren. Meten is weten en u wilt natuurlijk niet dat de uitslagen van bepaalde metingen niet kloppen. Daarom kiezen veel zorginstellingen er toch voor om alle meetinstrumenten jaarlijks te kalibreren.

 

Hoe gaan wij te werk?

Bij een kalibratie wordt het meetinstrument vergeleken met de internationale standaarden. Tijdens de kalibratie worden de afwijkingen ten opzichte van de internationale standaarden geanalyseerd. Vervolgens worden de afwijkingen vastgelegd in een correctietabel. Wanneer er dan daadwerkelijk sprake is van een afwijking wordt deze natuurlijk gecorrigeerd. Nadat de correcties hebben plaats gevonden wordt het meetinstrument nogmaals gekalibreerd om te kijken of het meetinstrument juiste metingen weergeeft. Het is namelijk heel erg belangrijk dat het meetinstrument nauwkeurig blijft meten. Zowel voor de productie van onderdelen als voor de veiligheid van de mens en het waarborgen van goede zorg. Wanneer de kalibratie is afgerond wordt een kalibratie certificaat afgegeven. Met het kalibratie certificaat kan worden aangetoond dat het meetinstrument aan de internationale standaarden voldoet.

 

Het kalibratielaboratorium

IAC – Meettechnische Service biedt kalibratie service voor al uw meetinstrumenten. IAC is dan ook al jaren lang specialist binnen lengtemeettechniek en schroefdraad kalibratie. Wij kalibreren dan ook al uw meetinstrumenten in ons 17025 geaccrediteerde lab.

 

IAC is gespecialiseerd in de volgende sectoren

Zoals wij hierboven al aangaven zijn wij gespecialiseerd binnen lengtemeettechniek en schroefdraad kalibratie. Dat betekend dan ook dat wij ook werkzaam  zijn binnen verschillende sectoren. Wij voeren dan ook kalibraties uit in de volgende sectoren. Aerospace, Automotive, Medische, Olie, Metaal, Meetinstituten. Aangezien wij al meer dan 35 jaar dé kalibratiespecialist zijn hebben wij ook voor veel verschillende bedrijven kalibraties mogen uitvoeren. U kan dan denken aan de NASA, Volkswagen, BMW, BOSCH, Zimmer, PMC, KLEMENT en Nist.


Kalibratiediensten bij IAC-Meetinstruments

Zoals we hierboven al aangaven, meten is weten, maar niet zonder een goede kalibratie. Uw meetinstrumenten dienen goed gekalibreerd te zijn voordat u op de waarden die ze weergaven kunt vertrouwen. Bij IAC kunt u altijd vertrouwen op de waardes na een kalibratie. IAC – Meettechnische Service is al meer dan 35 jaar kalibratiespecialist. Wij bieden u alle nodige garanties voor nauwkeurige meetresultaten. Door correct gekalibreerde meetinstrumenten te gebruiken voorkomt u uitval in uw productie. Wij gebruiken alleen de nieuwste meet- en kalibratiemethoden, waardoor we u nauwkeurige resultaten kunnen garanderen. Onze kwaliteitsbelofte wordt verder ondersteund door jarenlange ervaring en de deelname aan nationale en internationale ringvergelijkingen. IAC – Meettechnische Service is al vanaf 1984 geaccrediteerd door de Nederlandse Kalibratie Organisatie, nog voor de norm ISO 17025 in het leven werd geroepen en daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op. Ook is ons kalibratielaboratorium door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd volgens ISO 17025.