Automotive

Kalibraties automotive

We weten allemaal wel dat de auto’s steeds moderner worden. Deze moderne auto’s bevatten ook steeds meer high-tech rijhulpsystemen voor de bestuurder. U zal er niet meteen aandenken maar deze rijhulpsystemen moeten natuurlijk ook allemaal gekalibreerd worden zodat de bestuurder veilig de weg op kan. Voordat u goed kan kalibreren is het belangrijk dat uw meetinstrumenten goed gekalibreerd zijn. Wanneer dit niet het geval is kloppen de metingen namelijk niet en loopt de bestuurder een heel groot risico om een ongeval te veroorzaken. Meten is weten, maar niet zonder een goede kalibratie.

 

Kalibratie en keuringen automotive

De kwaliteit van meetapparatuur en gereedschappen bij het onderhoud en reparaties van auto’s is heel erg belangrijk bij het uitvoeren van goed onderhoud. Wanneer u gebruik maakt van slechter meetapparatuur zet u de veiligheid van de bestuurder op het spel. Door uw meetapparatuur te laten kalibreren en aan de juiste keuringen te laten voldoen, wordt de juistheid van de metingen gewaarborgd. Tegenwoordig zijn al veel specifieke kwaliteitseisen van toepassing om aan de eisen voor de kwaliteit van het product te voldoen. Wij hebben het dan over de kwaliteitseisen van de APK-regelgeving, ISO 9000 en natuurlijk de merk gebonden criteria.  

 

Meetmiddelen kalibreren voor automotive

Zoals we hierboven al aangaven is het heel erg belangrijk om met de goede meetmiddelen te werken om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen, maar welke meetmiddelen moet u dan juist kalibreren? Wanneer u werkzaam bent in de automotive wereld is het belangrijk om de volgende meetmiddelen altijd goed gekalibreerd te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de momentsleutels voor het aandraaien van bouten en moeren. De drukmeters voor het meten van de motor diagnostiek. Alle geometrische meetinstrumenten voor de metingen van inwendige en uitwendige maten, thermometers voor de meting van de temperatuur van de motor en als laatste de koplampafstelapparaten en koplampafstelvloeren, zoals je waarschijnlijk wel verwacht worden deze apparaten gebruikt voor het afstellen van de koplampen. Niemand vind het fijn om verblind te worden door de koplampen van een tegenligger dus zorg dat de afstelapparaten altijd goed gekalibreerd zijn. Anders waarborg je de veiligheid niet.

 

Kalibratiediensten bij IAC-Meetinstruments

Zoals we hierboven al aangaven, meten is weten, maar niet zonder een goede kalibratie. Uw meetinstrumenten dienen goed gekalibreerd te zijn voordat u op de waarden die ze weergaven kunt vertrouwen. Bij IAC kunt u altijd vertrouwen op de waardes na een kalibratie. IAC – Meettechnische Service is al meer dan 35 jaar kalibratiespecialist. Wij bieden u alle nodige garanties voor nauwkeurige meetresultaten. Door correct gekalibreerde meetinstrumenten te gebruiken voorkomt u uitval in uw productie. Wij gebruiken alleen de nieuwste meet- en kalibratiemethoden, waardoor we u nauwkeurige resultaten kunnen garanderen. Onze kwaliteitsbelofte wordt verder ondersteund door jarenlange ervaring en de deelname aan nationale en internationale ringvergelijkingen. IAC – Meettechnische Service is al vanaf 1984 geaccrediteerd door de Nederlandse Kalibratie Organisatie, nog voor de norm ISO 17025 in het leven werd geroepen en daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op. Ook is ons kalibratielaboratorium door de Raad van Accreditatie geaccrediteerd volgens ISO 17025.